vliegveld Spa - La Sauvenière

Vrouw levensgevaarlijk gewond na sprong met parachute die niet opende

Een vrouw van in de vijftig is zaterdag zwaargewond geraakt tijdens een fout gelopen parachutesprong nabij Spa, zo meldt het parket van Luik. Haar leven is in gevaar.

Een ervaren groep van 16 valschermspringers was zaterdag op het vliegveld van Spa-La Sauvenière aan boord geklommen van een vliegtuig om samen een sprong uit te voeren. Na een groot deel in vrije val te hebben uitgevoerd, opende iedereen zijn of haar parachute.

De parachute van de vrouw in kwestie ging niet open. Ze dreigde te pletter te storten, maar haar val werd enigszins gebroken doordat zij in de bomen terechtkwam. Daar is ze gevonden, zwaargewond maar nog in leven.

Zij is overgebracht naar het ziekenhuis La Citadelle te Luik, waar ze vecht voor haar leven.

Meest gelezen