Videospeler inladen...

Antwerpse agent die Turks-Assyrische bende zou hebben geholpen, is vrijgelaten

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een agent van de lokale politie vrijgelaten, die hand- en spandiensten zou hebben geleverd aan een Turks-Assyrische misdaadbende. De agent was vorige vrijdag aangehouden.

Vorige week vielen speurders binnen in het politiekantoor in de Antwerpse Handelsstraat. Daarna namen ze ook een collega van de lokale politie mee. De man werd uiteindelijk aangehouden voor passieve omkoping, schending van het beroepsgeheim, misbruik van vertrouwen en deelname aan activiteiten van een criminele organisatie.

Concreet zou hij diensten hebben geleverd aan de misdaadbende die eerder vorige week werd opgerold. Veertien mensen werden eerder al aangehouden, voornamelijk Assyriërs of oosterse Christenen van Turkse afkomst. Ze zouden zich schuldig gemaakt hebben aan drugshandel en witwassen. Volgens het parket probeerden ze zo veel mogelijk macht te verwerven binnen onder andere de politiek, stadsdiensten, de haven, het bankwezen, de kerk, maar ook dus de politie. Wat de aangehouden agent precies voor hen zou hebben gedaan, is onduidelijk. 

De politieman moest normaal morgen voor de raadkamer komen, die over zijn verdere aanhouding zou beslissen. Maar vandaag al besliste de onderzoeksrechter om hem vrij te laten. Intussen heeft hij de gevangenis verlaten. De man blijft wel een verdachte.

Bekijk het item uit "Het Journaal" over de vrijlating van de politieman hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen