AFP or licensors

Bootje met ruim 30 migranten, onder wie ook kinderen, onderschept op het Kanaal

De Britse kustwacht heeft een bootje met meer dan 30 migranten en vluchtelingen aan boord, onder wie ook kinderen, onderschept op het Kanaal. Het bootje was onderweg van Cap Gris Nez in Frankrijk naar Engeland. Het aantal mensen dat op deze manier het Verenigd Koninkrijk probeert te bereiken, is wel sterk gedaald.

Het bootje werd vanochtend vroeg opgemerkt door vissers in de buurt van Cap Griz Nez. Toen ze zich in Britse wateren bevonden, werden ze gered door een patrouilleschip van de Britse kustwacht. Ze werden naar Dover gebracht, waar ze aan de immigratiedienst werden overgelaten. Drie mannen werden aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

De Britse én Franse kustwacht hebben hun patrouilles fors opgevoerd sinds eind vorig jaar was gebleken dat steeds meer migranten en vluchtelingen het Verenigd Koninkrijk proberen te bereiken door in rubberbootjes het Kanaal over te steken. 

Sinds er intensiever wordt gepatrouilleerd, is het aantal oversteekpogingen drastisch gedaald. In december probeerden nog zo'n 250 mensen met bootjes het Verenigd Koninkrijk te bereiken, in januari waren dat er nog maar 90.  

Meest gelezen