Definitief: Foxy de vos gaat niet terug naar huis

In Lubbeek ging het afgelopen week maar over één ding: mag Foxy de vos terug naar huis? Het beestje leek eerst een slachtoffer van dierenmishandeling, maar later bleek het om een huisdier te gaan van een familie uit de gemeente. Die moet hem nu definitief afstaan.

Een smeekbede aan Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts, een petitie van 100 buurtbewoners, het heeft allemaal niet geholpen. De eigenaars van Foxy de vos uit Lubbeek hebben een document moeten ondertekenen om hem vrijwillig af te staan. Doen ze dat niet, dan wordt er een proces-verbaal opgesteld, en hangt hen een fikse boete boven het hoofd. En dus zijn Eddy en Frieda het vosje dat ze twee jaar geleden in de kelder vonden en met de papfles opvoedden, definitief kwijt. 

Ontsnapt

Vorige week werd Foxy aan een omheining gevonden in een afgelegen veld in Lubbeek. Eerst werd gedacht aan dierenmishandeling, maar het beestje was ontsnapt bij zijn familie in Lubbeek. Die hielden Foxy als huisdier. Maar omdat het officieel om een wild dier gaat, zal hij nu geplaatst worden in een dierenpark of losgelaten worden. 

Meest gelezen