Oudenaarde krijgt een "tiny forest"

Op de terreinen van de oude Saffre Frères-fabriek in Oudenaarde komt er een nieuwe woonwijk. Naast woningen en ondernemerskantoren zal er ook een klein oerbos of een "tiny forest" de oude site opvrolijken.

De nieuwe woonwijk krijgt de naam Saffrou en er komen zo'n 265 woningen, een groot centraal plein en kantoren voor ondernemers bij. Daarnaast komt er ook een "tiny forest", een soort geconcentreerd oerbos dat door de toekomstige bewoners van de wijk zal geplant worden. "Bijzonder aan dat kleine bos is dat het zichzelf in stand houdt. Daardoor heeft het geen onderhoud nodig." zegt projectleider Sofie Verstraete. Doordat het door de bewoners zelf wordt geplant, zal er ook veel meer respect voor dat bos zijn.

De werken op de oude fabrieksterreinen zouden in de zomer van 2019 starten, en de bedoeling is om alles af te werken binnen een termijn van twee jaar.

kasto80

Meest gelezen