Groen-schepen Yasin Gül stapt over naar CD&V in Heusden-Zolder

Na anderhalve maand is het opnieuw hommeles in de Heusden-Zolderse politiek, want schepen Yasin Gül van Groen stapt over naar CD&V.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Heusden-Zolder zijn CD&V en Groen in oktober samen op één lijst opgekomen. Ze kwamen in de meerderheid terecht en kregen elk één schepen, onder wie Yasin Gül, die ook voorzitter was van Groen. Maar in mei komen er weer nieuwe Vlaamse, federale en Europese verkiezingen aan. Enkele weken geleden wilde Gül nog de lijst van Groen Limburg trekken voor de kamer, maar nu is hij overgestapt naar CD&V waar hij de vijfde plaats krijgt op de Vlaamse Lijst. Yasin Gül: "Dat is een mooie plaats op de lijst, ja. Maar ik heb ook grootse dromen over ecologie en samenleving. En ik denk dat ik bij CD&V alle kansen daarvoor krijg."

Schepenambt afstaan?

Gül was dus enkele weken terug nog kandidaat om de lijst voor de kamer te trekken voor Groen, maar vond niet genoeg steun binnen de partij. Het Limburgse Groen-boegbeeld Johan Danen is niet te spreken over het overlopen van Gül en hij vindt dat hij zijn schepenzetel moet afstaan. "Ik vraag aan de CD&V in Heusden-Zolder om zijn mandaat terug te geven aan de partij. Het hoort de partij toe, en niet aan Yasin Gül." 

Meest gelezen