Hoofdrollen voor Peter Van de Veire en Julie Van den Steen tijdens Aalst Carnaval

Op 3, 4 en 5 maart kunnen "Oilsjteneers" zich weer helemaal uitleven tijdens het jaarlijkse carnaval. Ze krijgen dit jaar daarbij het gezelschap van de twee populaire MNM-dj's.  Die worden niet alleen afgebeeld op één van de praalwagens. Ze zullen ook uitzonderlijk meelopen in de stoet op zondag.

Peter en Julie spelen dit jaar de hoofdrol in het thema van "Oeverboeft", één van de 72 carnavalsgroepen die aan de stoet deelnemen. Die haalde dit jaar inspiratie uit de concurrentiestrijd tussen twee Aalsterse carnavalsradio's: "Oiljst Mjoezik" en "Ajoin Music". De MNM-dj's zijn daarbij de concurrenten uit onverwachte hoek.  Tussen de koppen van bekende Aalsterse radio-dj's,  zal ook hun hoofd worden afgebeeld op één van de wagens.  En ze dansen zelf mee op de slotwagen.

Het minste dat je kan zeggen is dat de presentator van "De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow", iets heeft met verkleden. Vooral tijdens zijn jaren in het Glazen Huis van Studio Brussel werd dat duidelijk. Hij is dan ook erg blij met de uitnodiging van de Aalsterse carnavalisten. "Dat ze ons hebben gevraagd om de stoet nog mooier te maken, zorgt uitsluitend voor dronken vlinders in mijn buik", reageert hij enthousiast.  Voor Julie Van den Steen is het haar eerste carnaval ooit. Ze weet naar eigen zeggen niet goed wat ze mag verwachten.

Bij carnaval hoort natuurlijk ook een bijpassende carnavalshit.  En ook daar hebben Van de Veire en co aan gedacht. Speciaal voor dit project schreef hij het carnavalsnummer "Dans DJ Dans", dat op twee weken tijd al verschillende keren op één in de ITunes hitlijst heeft gestaan. Voor de carnavalsstoet van zondag drie maart werd er, zoals het hoort, ook een Aalsterse versie van gemaakt. 

Meest gelezen