Videospeler inladen...

Koe bevalt van drieling: "Drie mooie, flinke kalfjes"

Heuglijk nieuws bij melkveebedrijf De Smulhoeve in Liedekerke, want daar is een koe bevallen van een drieling. En dat is wel heel uitzonderlijk. Boerin Greta De Vrieze is heel erg trots op haar nieuwe kalfjes.

Een koe die bevalt van een drieling is wel heel uitzonderlijk. Volgens de veearts is de kans op een drieling 1 op 100.000. Boerin Greta De Vrieze is heel erg trots op haar drie nieuwe kalfjes: "Het zijn 3 mooie flinke kalfjes. Het was kantje boord want we dachten dat ze het niet gingen overleven, maar na 2 dagen waren ze al fitter. Wij geven ze 2 keer per dag volle melk, warm van de koe, en die melk heeft ongeveer 36 graden."

Goed nieuws

Dat de drieling net op de Smulhoeve wordt geboren, is volgens boerin Greta niet verwonderlijk. "Al onze dieren zijn hier heel gelukkig en krijgen de beste verzorging", luidt het. "Uiteraard is dit ook een beetje geluk hebben, dat besef ik goed. De geboorte van de drieling is ook goed nieuws voor het Oost-Vlaamse ras dat wij hier kweken. Het gaat om een wit-rood ras dat met uitsterven bedreigd is. Mijn grootouders kweekten deze dieren ook al."

Bekijk hier de reportage in Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen