Videospeler inladen...

Motorseizoen eerder begonnen vanwege mooi weer, hier moet u goed op letten

Het motorseizoen lijkt eerder te zijn begonnen en dat brengt extra risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk om u goed voor te bereiden, zegt Stef Willems van het verkeersinstituut Vias tegen VRT NWS. "Zeker in deze tijd van het jaar verwachten automobilisten niet dat er zoveel motorrijders zullen zijn. Wees daar extra alert op, als motorrijder of als automobilist."

Na een winterperiode gaan mensen vaak laat in het jaar met de motor op stap. Maar met deze eerste zonnige dagen hebben meer motorrijders zin om te gaan rijden. "Het is belangrijk om, na een lange winterpauze, goed voorbereid te zijn", zegt Stef Willems. "Ga een aantal keer rijden, u zult uw manoeuvres namelijk weer moeten opfrissen. U moet weer feeling krijgen met de motor."

Bandencheck en spiegelcontrole

"En bekijk vooral of uw motor technisch in orde is", zegt Willems. "Check de banden en de remschijven en wees u ervan bewust dat u goed zichtbaar bent."

Het voorbije weekend zijn er verschillende zware ongevallen gebeurd met motorrijders. Er ligt dan ook niet alleen een verantwoordelijkheid bij de motorrijders zelf, ook de automobilisten zullen maatregelen moeten treffen. "Zeker in deze tijd van het jaar verwachten automobilisten niet dat er zoveel motorrijders kunnen zijn. Wees daar extra alert op."

In een op de drie ongevallen met motorrijders zagen de andere weggebruikers, veelal de automobilisten, de bestuurder van de motor niet goed, zegt Willems. "Kijk daarom goed in de spiegels en weet, ook op dit moment van het jaar, dat u motorrijders kunt verwachten."

Bekijk het item over motorrijders uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen