"Koffievrienden" leggen rouwregister aan voor Willy Willy

In Affligem hebben de "koffievrienden" van de overleden gitarist Willy Willy een rouwregister geopend. Ze doen dat omdat de gemeente Affligem zelf geen rouwregister opent.

Omdat de gemeente Affligem geen officieel rouwregister voor de overleden gitarist van The Scabs opent, hebben zijn koffievrienden het heft in eigen handen genomen. "We wilden iets positief doen in de geest van Willy. Die zou gezegd hebben dat we het zelf moesten doen. Ons idee is dan organisch gegroeid. Iemand heeft een boek gekocht, de andere wat bloemen en we hebben ook een leuke foto voor bij het register gezocht", zegt vriend Geert de Bolle.

Vrienden voor het leven

Het rouwregister ligt in de krantenwinkel van Gina De Neef in Essene waar Willy regelmatig een koffie kwam drinken en een praatje slaan. "Aan de koffietafel van Gina is een hecht vriendengroepje ontstaan”, vertelt Geert. “Wij gingen ook regelmatig eens naar hem kijken. Op de voorstelling van de nieuwe cd van The Scabs op 1 december, waren we erbij. Willy was zo blij dat niet alleen bekende muzikanten, maar ook zijn gewone vrienden uit Essene en Hekelgem zo talrijk aanwezig waren.”

Meest gelezen