"Wat als die schorpioen op ons hoofd gevallen was en ons gestoken had?"

Dat er paniek aan boord was, was wellicht overdreven. Toch voelden een aantal passagiers zich niet op hun gemak, toen afgelopen donderdag in hun vliegtuig plots een schorpioen opgemerkt werd. De beelden, die gemaakt werden nadat het vliegtuig geland was in de Indonesische hoofdstad Jakarta, gingen onmiddellijk viraal. Maar volgens een woordvoerder van de betrokken luchtvaartmaatschappij Lion Air zou het niet om een giftige schorpioen, maar om een spin gaan.

Passagier Karim Taslin op diverse nieuwsmedia: "Nadat het vliegtuig geland was, begon een van de passagiers haar zakken uit het bagagecompartiment te halen. Plots verscheen er een schorpioen boven haar zetel. Ik zat samen met een ouder koppel enkele rijen verder. Toen we het diertje zagen boven onze hoofden, wilden we liefst zo snel mogelijk het vliegtuig verlaten. Ik heb onmiddellijk een knop ingedrukt om het aanwezige cabinepersoneel op de hoogte te brengen. Maar omdat er niet onmiddellijk gereageerd werd, ben ik beginnen roepen. Het personeel geraakte niet zo snel tot bij ons, omdat andere passagiers tegelijkertijd hun bagage wilden nemen, om zo snel mogelijk het vliegtuig te verlaten. We zagen het diertje terug verdwijnen in de afgesloten bagageruimte."

"Als ik eraan terugdenk, krijg nog altijd rillingen over mijn lijf. Stel je voor dat die schorpioen op ons hoofd gevallen was en ons gestoken had?", aldus Taslin nog. Hier beneden kunt u foto’s en beelden zien van het voorval (door de pijltjes te gebruiken):

Een woordvoerder van Lion Air verklaarde volgens nieuwswebsite Jakarta Post dat "het incident momenteel onderzocht wordt. We hebben de beelden bestudeerd en het diertje lijkt eerder een spin te zijn. Het grondpersoneel heeft intussen het vliegtuig grondig doorzocht en heeft niets gevonden. Het toestel was, voor de vlucht tijdens de welke het diertje opgemerkt werd, nog behandeld met een speciale spray. We doen er dan ook alles aan om onze passagiers een zo veilig mogelijke vlucht te verzekeren."

Meest gelezen