Christy Turlington: "Nu kan ik zeggen: "Why the F not!""

Ze was in de jaren 80 een van de populairste fotomodellen en haar naam werd in één adem met die van andere topfotomodellen als Naomi Campbell, Linda Evangelista en Kate Moss genoemd. Maar in 1994 zei Christy Turlington het modewereldje definitief vaarwel. Toen was ze al enige tijd niet meer op de catwalk verschenen. Maar daarin bracht modeontwerper Marc Jacobs vorige week verandering, toen hij de nu 50-jarige Turlington wist te overtuigen nogmaals de catwalk op te stappen. "Een verrukkelijke comeback na 25 jaar", blokletterde de Australische nieuwswebsite News.

In 2017 liet Turlington op lifestylewebsite Women’s Wear Daily weten dat ze in 1994  afscheid genomen had van haar leven als fotomodel omdat de modewereld volgens haar "vol aasgieren zit die ervan genieten om fotomodellen af te wijzen". Maar voor de zomercollectie van Marc Jacobs, die voorgesteld werd tijdens de Fashion Week in New York, maakte ze blijkbaar graag een uitzondering.

Christy Turlington op haar Instagramaccount: "Toen Marc Jacobs me vroeg voor zijn prachtige show, kon ik er gewoon niet aan weerstaan. Ik ken deze man en hou van hem al sinds ik 16 ben. Begin dit jaar ben ik 50 geworden en ik ben in die fase van mijn leven gekomen dat ik kan zeggen op vragen die me gesteld worden: "Waarom verdorie zou ik het niet doen?""

"Ik heb ook een 15-jarige dochter met wie ik wanhopig probeer te 'communiceren' en op deze manier lijkt dat lukken. En ik kan niet anders dan mijn collega’s, Karlie Kloss, Gigi Hadid, Kaia Gerber en al die andere jonge vrouwen bedanken die ik heb kunnen ontmoeten. Ik hoop dat mijn dochter dezelfde gratie, elegantie en hetzelfde zelfvertrouwen mag bereiken."

"Ik denk niet dat ik deze laatste ervaring op de catwalk kan overtreffen, ook al zou ik het nog willen. Ik ben trots en wil alle krachten van de natuur bedanken dat ik dit nu nog kan realiseren. En natuurlijk de hele ploeg die deze show mogelijk gemaakt heeft."

Op onderstaande foto kan u Turlington (uiterst rechts) zien met fotomodellen Claudia Schiffer, Elle MacPherson en Naomi Campbell:

Meest gelezen