Videospeler inladen...

Minister De Croo maakt 7,6 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij voor Irak

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) heeft bekendgemaakt dat België dit jaar 7,6 miljoen euro voorziet voor humanitaire steun aan Irak. Dat laat hij weten naar aanleiding van een bezoek aan de Iraakse stad Mosoel. Het grootste deel van het steunpakket gaat naar het humanitair fonds voor Irak van de Verenigde Naties (VN).

Dit jaar zal België 7,6 miljoen euro vrijmaken voor humanitaire hulp aan Irak. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo laten weten naar aanleiding van een bezoek aan de stad Mosoel.

4 miljoen daarvan gaat naar het humanitair fonds voor Irak van de VN, 1 miljoen naar de VN-vluchtelingenorganisatie, 1 miljoen naar de Wereldvoedselorganisatie en 1,6 miljoen naar Handicap International.

Dit brengt de rechtstreekse humanitaire bijdrage van België aan Irak sinds het begin van de strijd tegen IS op 41,6 miljoen euro. De Europese Commissie spendeerde via haar humanitaire organisatie ECHO sinds 2015 in totaal al 420 miljoen euro aan humanitaire hulp in Irak. Ongeveer 4% van het budget van ECHO komt uit de Belgische begroting. 

Minister de Croo en de president van Irak, Barham Salih, op de eerste dag van de humanitaire missie.
BELGA

Bekijk hieronder het verslag over het bezoek van De Croo aan de verwoeste stad Mosul:

Videospeler inladen...

Meest gelezen