Everzwijn valt fietser aan in Bokrijk

In Bokrijk is een fietser gewond geraakt nadat hij werd aangevallen door een everzwijn. Dat gebeurde ter hoogte van het fietspad door het bos aan de Nieuwe Heidestraat, dat is aan de westelijke kant van Bokrijk.

De gewonde fietser werd gevonden door een medewerker van Bokrijk en kreeg de eerste zorg van de domeinpolitie. Daarna werd hij met de ziekenwagen naar het Jessa-ziekenhuis in Hasselt gebracht.

Plan van aanpak

Igor Philtjens, gedeputeerde van toerisme, betreurt het incident in Bokrijk maar zegt dat er al enkele jaren aan wordt gewerkt om de overlast door everzwijnen aan te pakken. Met ANB en INBO is afgesproken dat de domeinpolitie van Bokrijk dieren mag afschieten om het probleem van de everzwijnen in de hand te houden. 

Bokrijk betreurt ten zeerste dit voorval en hoopt in de eerste plaats op een goede afloop voor het slachtoffer. 

Meest gelezen