© NACHTSCHADUW

Gent wil bekende nachtclub Kompass Klub sluiten na overlijden door overdosis xtc

De Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) heeft een procedure opgestart om de Kompass Klub tijdelijk te sluiten nadat er eind vorige maand een drugsdode was gevallen. De uitbater krijgt anderhalve week de tijd om een verweer in te dienen tegen de procedure.

Op 27 januari viel er een drugsdode in de Kompass Klub. De man overleed aan een overdosis xtc. De stad neemt die feiten zeer ernstig en start nu een bestuurlijke maatregel die kan leiden tot de sluiting van de discotheek. De club krijgt 10 dagen de tijd om tegen die procedure in verweer te gaan. Eerder had de stad al het politietoezicht aan de club verhoogd. De uitbater zegt bij monde van zijn advocaat dat hij zelf ook verder wil samenwerken om druggebruik in en rond de club aan te pakken. Hij wil verder overleg met de stad.

"Uitbater kan zelf te weinig doen"

"Je moet weten dat een uitbater van een club op dit moment wettelijk maar weinig mag doen. Er zijn strenge regels over fouilles aan de deur, het zoeken naar drugs in de club of bijvoorbeeld het inzetten van drugshonden. We moeten dat samen met de stad en de politie doen", zegt advocaat Walter Damen. "Een discotheekuitbater is ook niet verantwoordelijk voor mensen die buiten de club drugs nemen en dan toch nog binnenkomen. Er is bij dit voorval geen enkele duidelijke link met de club."

De beste club van België 

De Kompass Klub in Gent werd eind vorig jaar nog tot de beste nachtclub van het land verkozen op de Elektropedia Awards. Het volgde toen de bekende Brusselse club Fuse op.  

kasto80

Meest gelezen