Belga

Huizen in Brussel nog nooit zo duur

De prijs van huizen in het Brussels gewest heeft een recordpeil bereikt. Vorig jaar kostte een huis in Brussel voor het eerst gemiddeld 452.721 euro, dat is 79,9 procent meer dan het gemiddelde in ons land. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen. Ook de prijs van appartementen in onze hoofdstad is gestegen.

Elsene is de duurste gemeente. Daar betaalt u gemiddeld  633.360 euro. Sint Jans Molenbeek is de goedkoopste, met een gemiddelde van 292.063 euro. Het Brussels gewest is wel de enige regio waar het aantal verkopen vorig jaar achteruit gegaan is, een daling van 0,4 procent.   

Tegenover 2017 zijn de huizenprijzen in het Brusselse vorig jaar met 5,3 procent gestegen. Daarmee reiken zij ver boven de gemiddelden in de andere gewesten. In vergelijking met Vlaanderen liggen de prijzen in onze hoofdstad 63 procent hoger, ten opzichte van Wallonië is het verschil zelfs 138 procent. De gemiddelde Belgische woning kostte vorig jaar 251.584 euro.

Meest gelezen