Nicolas Maeterlinck

Indringende stookoliegeur in Diksmuide en Houthulst

Sinds gisteravond komen er bij de brandweer van Houthulst en Diksmuide klachten binnen over een indringende stookoliegeur. De geur komt uit de riolen. Er wordt nog gezocht naar de oorzaak van de hinder.

De brandweer van Diksmuide en Houthulst krijgen sinds gisteravond meldingen van een indringende geur van stookolie. De meldingen komen uit Klerken, een deelgemeente van Houthulst en uit het centrum van Diksmuide.

Niet gevaarlijk

In Diksmuide (in de Wilgendijk, de Gasthuisstraat en de Generaal Baron Jacquesstraat) komt de geur uit kelders van bewoners en handelaars, in Klerken hangt er ook een sterke geur in een appartementsgebouw, maar ook daar komt de geur uit de kelder. Dat klinkt gevaarlijk, maar de brandweer heeft al metingen uitgevoerd en er is gelukkig geen gevaar voor een explosie. De beheerder van de riolering onderzoekt nu hoe de stookoliegeur in de riolen is terechtgekomen. Inwoners van Diksmuide en Houthulst krijgen ook de raad om hun woningen goed te verluchten en de geur aan de afvoerputjes weg te spoelen met water.

Meest gelezen