Videospeler inladen...

Massaal protest tegen antisemitisme in Parijs: "Maar wat gebeurt er in de praktijk? Bijzonder weinig"

In Frankrijk zijn vanavond tienduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het groeiende antisemitisme in het land. "Meer dan tien ministers uit de regering van president Macron en ook twee oud-presidenten (Sarkozy en Hollande) zijn naar hier gekomen", zegt onze correspondent Frank Renout vanop de Place de la République in Parijs. 

De afgelopen dagen hebben zich in Frankrijk tal van incidenten voorgedaan. Vandaag nog werden 96 grafstenen op een Joods kerkhof in de Elzas besmeurd met hakenkruisen, opnieuw een uiting van het toenemende antisemitisme in de Franse samenleving.

Bekijk hieronder de reportage van "Terzake" over het antisemitisme in Frankrijk:

Videospeler inladen...

Bijna een jaar geleden, eind maart 2018, liepen de straten van Parijs al eens vol na de moord op de Joodse Mireille Knoll. Ook toen werd er massaal gemanifesteerd.

Volgens onze correspondent in Parijs Frank Renout vragen veel mensen in de Joodse gemeenschap en daarbuiten zich af of deze nieuwe manifestatie, deze uiting van massaal protest iets zal veranderen. "Want wat is er tegenover een jaar geleden concreet veranderd? Niks."

Correspondent Frank Renout: "Concreet verandert er niks, het antisemitisme is alleen maar toegenomen":

Videospeler inladen...

Katharina von Schnurbein werkt voor de Europese Commissie en doet aan antisemitismebestrijding. Bekijk hieronder het interview dat "Terzake" met haar had:

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen