Muziekacademie in Aalter maakt plaats voor nieuw park: "Meer ademruimte" in drukke winkelstraat

De oude muziekacademie van Aalter gaat plaats maken voor een park. De academie in de Stationsstraat, een drukke winkelstraat in het centrum van de gemeente, zal gesloopt worden.

Volgend jaar gaat het nieuwe Kunstencentrum open aan het station van Aalter. De oude gebouwen van de academie zullen daardoor leegstaan. Omdat ze uitgeleefd zijn, is een sloop de enige optie. In plaats van de gronden te verkopen, zal de gemeente daar een park met een overdekte parking zetten. Voor de handelaars en de bezoekers van de winkelstraat is dat zeker geen slechte zaak.

Liever een park dan appartementsblokken

“Als gemeente is het belangrijk om die keuze zelf te maken", zegt titelvoerend burgemeester Pieter De Crem (CD&V). "De gemakkelijkste oplossing zou inderdaad zijn om de Muziekacademie te slopen, en daar appartementen te laten bouwen. Maar zo duw je Aalter echt niet de goede richting uit. Wat meer ademruimte midden in de drukke Stationsstraat, daar wordt de gemeente alleen maar beter van.”

kasto80

Meest gelezen