Premier Charles Michel (MR) sluit nieuwe meerderheid met N-VA niet uit

Premier Charles Michel (MR) sluit niet uit dat hij na de verkiezingen van 26 mei opnieuw met de N-VA gaat onderhandelen. Dat heeft hij gezegd in "Matin première", op RTBF-radio. Michel wil naar eigen zeggen vermijden dat het land wordt geblokkeerd door een nieuwe communautaire discussie, zoals bij de moeizame regeringsvorming in de periode 2010-2011.

"Er zijn twee keuzemogelijkheden", aldus Michel. "Wil men een nieuwe communautaire blokkering, een verdeling van de Belgen en 541 dagen crisis tussen de heren De Wever en Di Rupo? Of wil men - zoals wij gedurende 4,5 jaar hebben  gedaan - dat het debat gaat over de economie, het sociale, het klimaat en veiligheid?"

"Het is niet belangrijk om te weten of men aan tafel zit met Pierre, Paul of Jacques, maar wel om aan tafel te zitten rond een project dat volgens mij van belang is voor de toekomst van de Belgen."

Gisteren raakte bekend dat Michel weer partijvoorzitter wordt van de Waalse liberalen. In die rol zal hij na 26 mei kunnen wegen op de formatiegesprekken als de MR genoeg stemmen weet te halen.

Meest gelezen