Strandredders in Blankenberge worden dronepiloten

Vijf redders van de Blankenbergse strandreddingsdienst starten vandaag met een opleiding tot professionele dronepiloot. De redders in Blankenberge kunnen deze zomer een drone inzetten bij reddingsoefeningen.

Het gaat om een proefproject in samenwerking met de provincie. Gouverneur Decaluwé koos Blankenberge uit als proefkonijn. De provincie trekt hiervoor 15.000 euro uit.

Drone met thermische camera

Hoofdredder Tom Cocle is heel blij dat de Blankenbergse strandredders de opleiding tot professionele dronepiloot mogen volgen. Met zo'n drone kan je heel wat doen, zegt hij. "Via een thermische camera kunnen drenkelingen worden opgespoord. Je kan ook commando's geven via een luidsprekertje. Zo kan je mensen verwittigen dat ze in een onbewaakte zone zitten en dat ze die moeten verlaten. Ook kan de drone helpen zoeken naar verloren gelopen kinderen."

Na de zomer wordt het proefproject geëvalueerd.

Meest gelezen