Amerikaanse auto-industrie doet een beroep op Trump

Vertegenwoordigers van de Amerikaanse auto-industrie hebben er bij president Donald Trump op aangedrongen om de sector niet onnodig op te zadelen met hogere tarieven voor de invoer van auto's en onderdelen. 

Daarmee reageren ze op een vertrouwelijk rapport van het Amerikaanse ministerie van Handel met aanbevelingen voor de te varen koers door het Witte Huis.

Het ministerie van Handel noemde het importeren van auto's eerder een gevaar voor de staatsveiligheid. Trump heeft negentig dagen om te besluiten of hij tot importheffingen wil overgaan. Volgens de sector zullen de tarieven tot wel 25 procent stijgen en zullen niet alleen voertuigen stukken duurder worden. Op termijn kan het ook de werkgelegenheid in de industrie enorm schaden.

Sommige brancheorganisaties vroegen het ministerie om openheid van zaken te geven. Geheimhouding rond het rapport verhoogt volgens hen de onzekerheid en bezorgdheid in de industrie die wordt veroorzaakt door de dreigende tariefstijgingen.

Meest gelezen