Videospeler inladen...

Ex-politieagent aangehouden in het onderzoek naar de criminele bende "clan Y."

Vijf van de acht personen die bij de huiszoekingen van afgelopen dinsdag gearresteerd werden in het onderzoek naar "clan Y." blijven aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter vandaag beslist. Een van hen is een ex-politieagent uit Deurne, die jarenlang actief was bij de Antwerpse politie.  

Vijf nieuwe aanhoudingen

'Clan Y.', de criminele organisatie van hoofdzakelijk Turkse Assyriërs zou zich bezighouden met witwaspraktijken, wapenbezit, omkoperij, drugshandel en valse identiteitspapieren. 

In totaal zijn er 20 mensen aangehouden in het onderzoek naar 'clan Y.'

Om deze grootschalige organisatie bloot te leggen, vonden vorige week al 46 huiszoekingen plaats. Daarbij werden 15 mensen aangehouden. Met deze vijf nieuwe aanhoudingen zitten er in totaal 20 mensen in de cel. 

Antwerpse politie opnieuw in de kijker

De criminele bende had zich niet alleen in de Antwerpse haven, de politieke milieus en de kerk ingewerkt, maar ook bij de Antwerpse politie.

Een lokale politieagent werd vorige week aangehouden op basis van passieve omkoping, schending van het beroepsgeheim, misbruik van vertrouwen en deelname aan activiteiten van een criminele organisatie. Maar de man werd intussen vrijgelaten door een procedurefout.

Een van de vijf personen die vandaag werden aangehouden is opnieuw een agent. Hij was jarenlang werkzaam bij de Antwerpse politie. Hem worden dezelfde feiten toegeschreven als de politieagent die intussen vrijgelaten is, namelijk passieve omkoping, schending van het beroepsgeheim, misbruik van vertrouwen en deelname aan activiteiten van een criminele organisatie.

Meest gelezen