Video player inladen ...

Muziekwereld neemt afscheid van Willy Willy in crematorium Aalst

In het crematorium van Aalst is afscheid genomen van Willy Willy. De muzikant/gitarist overleed vorige week. De zaal van het crematorium was te klein voor de 900 aanwezigen.

"Michèle, familie, bandleden, vrienden. Dames en heren. Vandaag begeleiden jullie Willy Willy op zijn allerlaatste reis. Maar het is ook een eerbetoon aan een man die bij elk van jullie sporen heeft nagelaten. Sporen die hem onuitwisbaar maken."

Met die woorden begon even na 14 uur in het crematorium in Aalst de uitvaartplechtigheid van Willy Lambregt, alias Willy Willy. De gitarist van onder meer The Scabs overleed vorige week op 59-jarige leeftijd na een strijd tegen kanker.

De zaal Schelde van het crematorium, dat plaats biedt aan vijfhonderd mensen, bleek al snel veel te klein. Bij de 900 aanwezigen waren heel wat collega's uit de muziekwereld, waaronder Guy Swinnen. De frontman van The Scabs zong een nummer voor zijn overleden vriend en bandgenoot. Hij werd daarbij begeleid door onder meer Patrick Riguelle en Jan Hautekiet. Ook Arno en Dani Klein van Vaya Con Dios brachten hulde aan Willy Willy. Tijdens die momenten werden heel wat foto's geprojecteerd van de overleden muzikant.

Van een 'guy so nice they named him twice' kan je geen afscheid nemen, die draag je voor altijd in je hart

Guy Swinnen

Frontman van The Scabs Guy Swinnen verloor in de eerste plaats een vriend en nam emotioneel afscheid van Willy Willy.

"Van zo'n charismatisch figuur, zo'n 'guy so nice they named him twice', zo'n uitzonderlijke vriend en mens kan je geen afscheid nemen. Je draagt hem voor altijd in je hart."

James Arthur Photography

Ook Jan Hautekiet nam afscheid van iemand die hij 'un grand monsieur' noemde.

Keep on rocking. Liefst in the free world.

Jan Hautekiet, muzikant

"Fans waren dol op je", zei hij. "Je was een rockster, een jongen die het goed voor elkaar had. Daaronder, dat wisten wij, zat een mens van vlees en bloed, een hart van koekebrood en iemand voor wie, net als voor vele andere mensen, life soms een struggle was. De ene dag al wat meer dan de andere." Hautekiet besloot met: "keep on rocking. Het liefst in the free world."

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen ...
De aula was veel te klein voor de talrijke aanwezigen James Arthur Photography
Guy Swinnen zong voor zijn overleden vriend Willy Willy
Ook Arno bracht een muzikale hulde aan Willy Willy James Arthur Photography
Zanger Guido Belcanto en schrijver Herman Brusselmans kwamen een laatste eer bewijzen aan Willy Willy James Arthur Photography
Heel wat collega's uit de muziekwereld waren aanwezig, onder meer Ruben Block van Triggerfinger James Arthur Photography