"We denken langer na over de aanschaf van een smartphone dan van een hond"

De Limburgse dierenartsen willen mensen helpen bij hun zoektocht naar een hond, want al te veel mensen kiezen voor een huisdier zonder er grondig over na te denken. "We denken langer na over de aankoop van een smartphone dan van een hond", klinkt het.

Overweeg je een pup of nieuwe hond aan te schaffen? Dan kan Pup4Life je helpen. Door samen met een dierenarts een vragenlijst te overlopen willen ze voorkomen dat mensen impulsief voor een hond kiezen, terwijl dat ras misschien niet echt past bij hun levensstijl of gezin. Waardoor het dier vaak snel in het dierenasiel belandt.

"We denken 4 minuten lang na over de aankoop van een pup en een halfuur bij de aankoop van een smartphone", zegt Pascale Trimpeneers, de voorzitter van de Limburgse dierenartsen aan Radio 2 Limburg. Al te vaak is de aanschaf van een huisdier een emotionele aankoop. "Het zou beter zijn als mensen op voorhand eens nadenken over wat ze in huis halen, want uiteindelijk gaat het om een levend dier en niet om een meubel. Het mag geen dierenleed worden en dat is toch vaak wat we zien."

De dierenartsen willen toekomstige eigenaars ook waarschuwen voor broodfokkers en pups met gezondheidsproblemen. Op de website van Pup4Life krijg je meer info en tips over de aanschaf van een hond.

Meest gelezen