Sihame El Kaouakibi van Let's Go Urban krijgt de tweede plaats op de Vlaamse lijst van Open VLD in Antwerpen

Sihame El Kaouakibi van het Antwerpse jongeren- en dansproject Let's Go Urban krijgt de tweede plaats op de Vlaamse lijst van Open VLD in Antwerpen, na Mechels burgemeester Bart Somers.

De 32-jarige El Kaouakibi is onderneemster en auteur. Ze studeerde voor onderwijzeres aan de Artesis Plantijn Hogeschool en behaalde een master in de Onderwijskunde aan de Vrije Universiteit Brussel. In 2009 richtte ze Let’s Go Urban op. Een organisatie die naschoolse opleidings- en leerprogramma’s aanbiedt voor kinderen en jongeren met een uiteenlopende achtergrond.

In 2018 opende LGU het eerste Urban Center op het Kiel in Antwerpen. Een plaats waar wekelijks meer dan duizend kinderen en jongeren bereikt en ondersteund worden op persoonlijk-, studie-, werk- en ondernemingsvlak. Dit jaar vierde de organisatie haar tiende verjaardag.

In 2017 richtte El Kaouakibi WannaWork op, een rekruteringsplatform dat de nieuwe generatie jongeren en bedrijven op een alternatieve, nieuwe manier met elkaar in contact brengt.

Eind 2018 lanceerde El Kaouakibi en haar team WeLoveBXL (Molenbeek). Analoog aan de methodiek van Let’s Go Urban in Antwerpen, maar met een Brussels team, partners en DNA.

Meest gelezen