Winkels trekken weg uit Kleine Bruul Mechelen

Het gaat niet goed met de winkels op de Kleine Bruul, vlak bij de Grote Markt in Mechelen. Handelaars vinden de huurprijzen te hoog, waardoor veel panden leeg komen te staan.

Hoge huurprijzen

Verschillende handelaars klagen over de hoge huurprijzen op de Kleine Bruul. Zo had Hugo Willems tot vorige week een honingwinkel in deze winkelstraat. De eigenaars willen de prijzen niet verlagen. Daarom was hij genoodzaakt om te verhuizen. Sinds deze week is zijn winkel gevestigd op de IJzerenleen in Mechelen. Hier betaalt Willems maar half zoveel huur. 

Speciaalzaken naar IJzerenleen

"Er is een algemene tendens dat winkels van de Kleine Bruul naar de IJzerenleen verhuizen en dan in het bijzonder de speciaalzaken. Die zijn nu allemaal gevestigd op de IJzerenleen wat deze straat gezellig maakt", zegt Hugo Willems. "Op de Kleine Bruul blijven enkel de grote winkelketens over. Voor de rest is er veel leegstand, en zijn er winkels besmeurd met graffiti. Hierdoor is de straat niet meer aantrekkelijk."  

Meest gelezen