Beyoncé en Jay-Z steunen felgeplaagde Meghan Markle en doen "Apeshit"-video over

Popzangeres Beyoncé en rapper Jay-Z hebben gisteren de Brit Award voor beste internationale groep gewonnen. Het razend populaire koppel woonde echter de prijsuitreiking in de O2 Arena in Londen niet bij, maar reageerde wel via een videoboodschap. En die video ging in een mum van tijd viraal. De Carters deden hun bekende "Apeshit"-clip over, maar poseerden deze keer heel bewust voor een schilderij van Meghan Markle, de echtgenote van de Britse prins Harry. Waarom? 

Vorige zomer brachten Beyoncé en Jay-Z, mevrouw en meneer Carter, het gezamenlijke album "Everything is love" uit. Voor één van de nummers daarop, "Apeshit", ging het duo samen met Belgisch choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui in het grootste geheim filmen in het Louvre in Parijs. De Carters poseerden voor het schilderij de "Mona Lisa" van Leonardo da Vinci. 

Gisteren deden Beyoncé en Jay-Z de videoclip nog eens over. In een videoboodschap bedankten ze iedereen voor hun Brit Award. De Carters stonden voor een schilderij van Meghan Markle, de hertogin van Sussex en de echtgenote van de Britse prins Harry, getooid mét tiara en lange, klassieke parelsnoeren. 

"Dank jullie wel voor deze eer. Jullie hebben ons altijd gesteund. Alles is liefde", zegt Beyoncé recht in de camera waarop Jay-Z met "graag gedaan" reageert, en het koppel zich lachend naar het schilderij draait. Op de achtergrond is een meisjesstem, wellicht dochter Blue Ivy, te horen die "Why?" roept. (bekijk de video hieronder)

Die "waarom" beantwoordt Beyoncé even later op haar Instagram-account. "In navolging van Black History Month buigen we voor onze Melanated Monas. Proficiat met jouw zwangerschap. We wensen je zo veel vreugde", klinkt de post bij een foto.

Black History Month is een initiatief overgewaaid uit de VS waarbij een maand lang belangrijke figuren uit de Afrikaanse diaspora worden gedacht. De Melanated Monas zou verwijzen naar Meghan Markles "biraciale" afkomst, als dochter van een blanke vader en zwarte moeder.

Het initiatief van de Carters wordt gezien als steun naar de hertogin toe die in bepaalde Britse media wordt geportretteerd als keiharde, onhebbelijke tante, alias "duchess difficult".

Markle vertoefde de voorbije dagen in New York om met Amerikaanse vriendinnen van een "babyshower" te genieten, dat is een feest waarbij de aanstaande moeder uitgebreid in de watten gelegd wordt. Ook daarvoor krijgt Markle de nodige kritiek, omdat ze zich zou gedragen als een heuse Hollywooddiva en niet als een discrete royal.

Meest gelezen