De glazen bol van Google-baas Thierry Geerts: "In de toekomst zal onderwijs veel leuker worden"

"De glazen bol" is een nieuwe podcastreeks waarin onze technologiejournalist Loutfi Belghmidi mensen ontmoet die van technologie hun beroep hebben gemaakt. Samen met hen kijken we in hun glazen bol en werpen we een blik op de toekomst. We beginnen met de Belgische baas van technologiegigant Google, Thierry Geerts. 

"Artificiële intelligentie zal ons mobiliteitsprobleem oplossen", dat zegt Thierry Geerts. Geerts staat bijna 8 jaar aan het hoofd van Google België. De man is gepassioneerd door technologie en wil zijn passie met ons delen. Hij is ervan overtuigd dat onze maatschappij, dankzij de technologische revolutie, er binnen 15 jaar totaal anders gaat uitzien.

"Onderwijs zal in de toekomst veel leuker zijn dan vandaag", zegt hij. "We geven nog altijd les aan de kinderen op een erg ouderwetse manier. Vroeger kon je niet anders dan één leraar voor een klas zetten. Maar nu komen kinderen thuis van school en bekijken ze YouTube-filmpjes, waarin de zaken veel beter uitgelegd worden dan op school. Misschien kunnen we het dus andersom doen. In plaats van een minder leuke les te volgen kunnen we de video's integreren in de les, dan kan iedereen op zijn eigen tempo leren en kan de leraar veel meer een coach zijn."

Google is groot, heel groot. Wat vindt hij ervan dat Google heel veel data van ons verzamelt? "We hebben die gegevens net nodig om onze apps beter te maken", stelt hij.

Meest gelezen