Kurt Desplenter

20-tal paarden in beslag genomen in gerechtelijk onderzoek naar hormonale producten in de paardensport

Vandaag vonden twee huiszoekingen plaats in het onderzoek naar hormonale producten in de paardensport. Een twintigtal paarden, hormonale producten en spuiten werden in beslag genomen. De bal ging vorig jaar in juli aan het rollen toen een verdacht pakket op de luchthaven van Zaventem werd onderschept.

Op 31 juli 2018 werd een verdacht pakket onderschept op de luchthaven van Zaventem. Het pakket dat vanuit de Verenigde Staten naar hier werd gestuurd, bleek hormonale producten te bevatten. Maar die hormonen zijn in ons land niet in die vorm vergund of toegelaten. Ze dienen om racepaarden klaar te maken voor een wedstrijd, dat bevestigt het parket. Het Antwerps parket opende meteen een gerechtelijk onderzoek.

Ook administratie vertoont hiaten

De lokale politie van PZ Bodukap viel vandaag samen met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen op twee plaatsen binnen. Verschillende mensen werden verhoord en een 20-tal paarden, hormonale producten, spuiten en andere gebruiksvoorwerpen werden in beslag genomen.

Het onderzoek richt zich tevens ook op de administratie rond de paarden. Deze vertoont hiaten en wordt onder leiding van de onderzoeksrechter in Antwerpen voort onderzocht.

Meest gelezen