AFP or licensors

Grootste Nutella-fabriek ter wereld ligt tijdelijk stil, bevoorrading niet in het gedrang

In Normandië is de grootste fabriek van Nutella ter wereld tijdelijk gesloten, omdat er een probleem is met de kwaliteit van de choco en de Kinder-Bueno repen. Sinds dinsdag is er geen chocopot meer van de band gerold. Ferrero, het bedrijf dat Nutella produceert, onderzoekt wat precies het probleem is, en meldt dat er niets mis is met de producten die nu in de rekken staan. En, niet onbelangrijk, de bevoorrading komt niet in het gedrang.

Dinsdag stelden de medewerkers van de Nutella-fabriek in Villers-Ecalles, Normandië, tijdens een controle vast dat er een probleem was met de kwaliteit van hun populaire boterhammensmeersel. De fabriek werd tijdelijk stilgelegd, er is een onderzoek opgestart. 

Over de aard van het probleem wou de directie van Ferrero France niets meer zeggen. Tegen het einde van de week zouden de resultaten van het onderzoek bekend moeten zijn. De firma verzekert haar klanten dat er geen enkel probleem is met de producten van Ferrero die nu al te koop zijn.

Geen nood

De fabriek in Normandië maakt zo'n 600.000 potten Nutella-choco per dag, goed voor een vierde van de totale productie wereldwijd.

Maar wat  voor de liefhebbers van "een boke choco" misschien wel het belangrijkste is: volgens de firma zullen er geen problemen komen met de bevoorrading.

Meest gelezen