afp

Hele wereld wil in Antwerpen ballet dansen: 100 dansers voor 20 plaatsen

100 dansers uit de hele wereld willen in september aan de slag gaan bij het gloednieuwe gezelschap Junior Ballet Antwerp. Belangrijk detail: er zijn maar 20 plaatsen.

"We hebben 100 reacties uit heel de wereld gekregen," vertelt Alain Honorez van het Junior Ballet Antwerp op Radio 2 Antwerpen. Gisteren is de deadline verstreken om je kandidaat te stellen. "Heel veel Belgen hebben interesse maar ook balletdansers uit Canada, Australië, Japan, China en andere Europese landen," vertelt Alain. Die grote interesse voor Junior Ballet Antwerp verbaast hem niet. "De laatste jaren zijn er bij professionele danscompagnies plaatsen verdwenen maar er studeren nog altijd evenveel dansers af. Zij zijn op zoek naar ervaring en een werkplek en komen dus bij ons terecht." Het Junior Ballet Antwerp start in september en wil pas afgestudeerde dansers helpen in hun stap naar de professionele danswereld. Ze kunnen er dagelijks trainen en mogen optreden in speciaal voor hen gecreëerde dansvoorstellingen in bekende theaters.

20 uitverkoren

Belangrijk detail: het nieuwe Antwerpse balletgezelschap zoekt maar 20 dansers. "De kandidaten hebben naast hun cv ook een video opgestuurd. Op die manier kan ik inschatten wat een danser kan en of ik hem of haar zal uitnodigen voor een echte auditie," zegt Alain Honorez in "Start je dag". De fysieke dansaudities voor het Junior Ballet Antwerp starten dit weekend in Antwerpen.

 

Meest gelezen