Chris (l) en Gerard (r) Koerts in de jaren 60.
Roy Tee/Hollandse Hoogte

Gerard Koerts, de man die met zijn toetsenpartijen de hit "Weekend" van Earth and Fire opfleurde, gestorven

In het zuiden van Frankrijk is de Nederlandse muzikant Gerard Koerts (71) overleden. Hij was de blonde toetsenist van de Nederlandse popgroep Earth and Fire. Hij richtte de groep ook op, samen met zijn tweelingbroer Chris, in 1967. 

Earth and Fire kreeg vooral succes in 1969, nadat zangeres Jerney Kaagman bij de groep was gekomen. De grootste hit van Earth and Fire was dit nummer, "Weekend" uit 1979:

"Weekend" met synthesizer, een vleugje disco en slaggitaar prijkte op nummer 1 in Nederland, Zwitserland, Denemarken en Portugal. Het was ook Gerard die de hit, met het iconische zinnetje "I don't wanna be your lover for the weekend", had geschreven.

Het geluid van Earth and Fire in de jaren 70-80 werd als "symfonische pop" omschreven. Andere nummers van de band zijn onder meer "Storm and thunder", "Seasons", "Wild and exciting", "Twenty four hours" en "Memories". 

Meest gelezen