AP2009

Familie Khadaffi: "Niets te maken met Libische tegoeden die zijn vrijgemaakt"

De familie van de gedode Libische leider Moeammar al-Khadaffi laat weten dat ze niets te maken heeft met de bevroren Libische tegoeden in ons land en de intresten daarop die zijn vrijgemaakt. In een persmededeling laat ze weten dat het gaat om fondsen die toebehoren aan de Libische staat. Intussen vraagt premier Charles Michel (MR) een rapport aan Buitenlandse Zaken en Financiën over alle informatie in verband met het vrijgemaakte geld.

"De familie Khadaffi wil in herinnering brengen dat geen van de bevroren tegoeden enig verband hebben met wijlen kolonel Moeammar al-Kadhaffi, zijn weduwe M.S. Farkash, zijn kinderen of enig ander lid van de familie", luidt de persmededeling. Volgens de familie gaat het om fondsen van Libische staatsinstellingen of investeringsinstellingen van de toenmalige Libische staat.

De familie Khadaffi behoudt zich het recht voor juridische stappen te ondernemen indien haar reputatie verder schade zou lijden

"De familie benadrukt dat zij geen uitstaans heeft met de tegoeden die het voorwerp uitmaken van discussie", luidt het nog. De familie van Khadaffi wil duidelijk niet worden geassocieerd met de discussie die in ons land aan de gang is. Ze heeft het over verwijzingen naar "Kadhaffi's geld". "Dergelijke onnauwkeurige voorstellingen brengen de familie schade toe en dienen rechtgezet te worden", laat ze weten. "De familie Khadaffi behoudt zich dan ook het recht voor om juridische stappen te ondernemen indien haar reputatie verder schade zou lijden door dergelijke verkeerde of dubbelzinnige voorstellingen van de feiten."

Premier Charles Michel (MR) heeft minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) een rapport gevraagd met daarin alle informatie over de contacten, initiatieven en beslissingen in verband met de vrijgave van Libische fondsen. Hij zal dat rapport ook overmaken aan het parlement. Dat heeft hij in de Kamer gezegd.

Meest gelezen