Turkije-Gent-Zweden: nieuwe goederenverbinding via Gentse haven

De Gentse haven wordt een draaischijf tussen het zuiden van Europa en Scandinavië. Begin maart komen er vier treinverbindingen met Spanje, Zuid-Frankrijk, Italië en Turkije. De goederen worden in Gent verscheept naar Noord-Europa.

Voor het eerst kunnen bedrijven hun goederen per trein via Gent en dan per boot naar Scandinavië brengen. Dat betekent ook extra werkgelegenheid bij rederij DFDS. Het bedrijf vaart acht keer per week tussen Gent en het Zweedse Götenborg. Daardoor verdwijnen er per week 120 vrachtwagens van de weg.

De nieuwe route wordt de snelste goederenverbinding tussen Turkije en Scandinavië.  De containers gaan eerst over de Middellandse Zee naar het Italiaanse Trieste. Daar gaan ze de trein op naar Gent, waar ze weer verscheept worden. Daardoor komen Turkse goederen al in zeven dagen aan in Zweden.

kasto80

Meest gelezen