2.000 kartonnen figuurtjes geven aftrap "Week van de vrijwilliger"

In Heist-op-den-Berg is de campagne afgetrapt voor de "Week van de vrijwilliger". Liefst 2.000 kartonnen figuurtjes werden er in het gras geplaatst. Daarop staan de foto's van 7 vrijwilligers. Die staan symbool voor de 750.000 vrijwilligers in Vlaanderen.

Zaterdag start de week van de vrijwilliger, maar deze ochtend wordt de campagne al op gang getrokken in Heist-op-den-Berg. Daar zetten ze 2.000 kartonnen figuurtjes, met daarop de foto's van zeven vrijwilligers. Op de achterkant staat een korte beschrijving van wat ze doen. "De zeven staan symbool voor de 750.000 vrijwilligers in Vlaanderen", vertelt Bart Gaublomme van Beweging.net, het vroegere ACW. "Het zijn zeven vrijwilligers die voor ons de voorbeeldvrijwilligers zijn, die dus het breed gamma aan vrijwilligerswerk uitbeelden. Dat gaat om mensen die helpen in de school, in de sportclub, in hun wijk of in de zorgsector." 

Miet Van de Vonder doet vrijwilligerswerk bij Samana, da's het vroegere CM Ziekenzorg. "We organiseren regelmatig uitstapjes, en gaan bij mensen op bezoek", vertelt ze. "Ze zijn heel content dat je er bent. Je schrikt ervan hoeveel mensen er eenzaam zijn, en nooit bezoek krijgen. Ik doe het vrijwilligerswerk om mensen blij te maken."

De kartonnen figuurtjes staan op het grasplein tussen de Bergstraat en Bergop in het centrum van Heist-op-den-Berg. In totaal komen er in heel Vlaanderen 25.000 van die kartonnen figuurtjes.

Meest gelezen