Brand bij rusthuis Den Bogaet in Humbeek, geen gewonden

In Grimbergen heeft het vanmorgen gebrand in het woonzorgcentrum Den Bogaet in de Dorpsstraat. Niemand raakte gewond, maar vier verpleegsters werden wel bevangen door de rook.

Vanmorgen om 7u20 is er brand uitgebroken bij het woonzorgcentrum Den Bogaet in de Dorpsstraat in Humbeek bij Grimbergen. Dat is het woonzorgcentrum tegenover de kerk. De brand werd op tijd opgemerkt, niemand raakte gewond. 

"Alle bewoners zijn naar een andere vleugel overgebracht. De brand was uitgebroken op de eerste verdieping in een keuken van een kamer. Vier verpleegsters werden bevangen door de hevige rookontwikkeling, twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht ter controle. De gang van de vleugel is volledig in rook gehuld. De kamer waarin het vuur ontstond is uitgebrand. Alle bewoners zijn in orde", vertelt directeur Bernard Deryckere. 

De hulpdiensten en de brandweer kwamen massaal ter plaatse. De brand was snel onder controle dankzij de branddeuren. Het rustoord is inmiddels door de brandweer en politie vrijgegeven.

Meest gelezen