Doorbraak in onderzoek brandstichtingen Mechelen: verschillende verdachten opgepakt

De politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft de voorbije dagen verschillende huiszoekingen uitgevoerd in verband met vier gevallen van brandstichting in Mechelen, waarbij ook twee politievoertuigen waren geviseerd. Volgens het parket zijn verschillen de verdachten opgepakt.

"Een team van een 15-tal rechercheurs van de politiezone Mechelen-Willebroek is zeer intensief aan het werk geweest", luidt het in een mededeling van het parket. "Alle zaken werden gecentraliseerd op het parket en vervolgens werd onder leiding van een onderzoeksrechter verder onderzoek gevoerd, dat nog steeds volop aan de gang is." 

Het parket is naar eigen zeggen blij met deze snelle doorbraak in het onderzoek. "Ik ben onder de indruk en tevreden met de kordate aanpak van de politiediensten, het parket en de onderzoeksrechter", reageert de Mechelse burgemeester Bart Somers (Open VLD).  "Hierdoor zitten reeds criminelen in de gevangenis en daar kan ik alleen maar tevreden mee zijn."

Eerder deze week waren twee politiecombi's uitgebrand, achteraan op de parking van een garage in Mechelen. Vorig weekend waren er nog twee voertuigen en een bushokje uitgebrand in de Mahatma Ghandiwijk, en ook die branden waren blijkbaar aangestoken. De brandstichtingen zijn allemaal afzonderlijk onderzocht en de speurders proberen nu uit te zoeken of er een verband is en of sommige verdachten betrokken waren bij verschillende brandstichtingen. 

Meest gelezen