Belga

Huiszoeking in politiekantoor Anderlecht, onderzoek naar mogelijk racistische commissaris

De algemene Inspectie van de politie viel vandaag binnen in een commissariaat in de Brusselse gemeente Anderlecht in het kader van een onderzoek naar oplichting. Daarnaast loopt er ook een tweede onderzoek naar een politieman uit datzelfde bureau voor racisme en pesterijen op het werk. Op welke manier deze twee onderzoeken naar politiemensen in Anderlecht verband houden, is onzeker.

De Algemene Inspectie van de politie heeft vandaag een huiszoeking gehouden in een commissariaat in de Brusselse gemeente Anderlecht, dat bevestigt burgemeester Eric Tomas (PS) van Anderlecht. Deze huiszoeking kadert in een onderzoek naar oplichting. Voor verdere informatie is het afwachten want het Brusselse parket geeft voorlopig geen verdere commentaar.

Een tweede onderzoek

Wel vernamen we uit goede bron dat er op dit moment nog een tweede onderzoek loopt naar politiemensen uit Anderlecht. Volgens de Brusselse zender BX1 diende de organisatie ‘Ligue belge contre l'antisémitisme’ in mei vorig jaar een klacht in tegen een commissaris De man maakt deel uit van de hondenbrigade van de politie Brussel-Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) en zou volgens zijn collega’s homofobe en racistische uitspraken doen. De man zou ook de Holocaust ontkennen en meermaals nazi-muziek laten horen. Hij werd eerder na een intern onderzoek al tijdelijk overgeplaatst. 

De commissaris zou de Holocaust ontkennen en nazi-muziek laten horen.

Uit goede bron vernamen we dat de twee zaken tegen politiemensen uit Anderlecht verwant zijn. Al is het nog niet duidelijk op welke manier ze verband houden en of het om dezelfde politiecommissaris gaat.

Meest gelezen