Mag je nu 90 of 120 op de ring rond Kortrijk?

Het is opletten als je op de ring rond Kortrijk rijdt, want op dit moment kom je daar twee verschillende snelheidsborden tegen. Borden met 90 en borden met 120 kilometer per uur. Dat komt omdat de snelheidsbeperking op de ring onlangs is veranderd en de oude verkeersborden nog niet zijn weggehaald.

Officieel mag je maar 90 kilometer per uur meer rijden op de ring rond Kortrijk. Maar de borden met 120 staan er ook nog altijd. "De borden vervangen kost tijd", zegt Dirk Vanhuysse van het Agentschap Wegen en Verkeer. "De aannemer is al een poosje bezig met de nieuwe borden plaatsen. Het gaat over 115 borden. Die moeten ofwel aangepast of vernieuwd worden. Tegen volgende week dinsdagavond zouden alle juiste borden er moeten staan. We begrijpen wel dat het voor de weggebruiker op dit moment verwarrend overkomt."

Borden afplakken

Normaal gezien worden nieuwe verkeersborden afgeplakt, tot alle borden vervangen zijn. "Dat doen we hier niet", zegt Vanhuysse. "Het is praktisch gewoon erg duur, omdat we dan opnieuw botsabsorbeerders moeten inhuren die op de pechstrook moeten rijden."

Meest gelezen