Videospeler inladen...

Marcel Vanthilt volgt Luc Janssen op als presentator van "Retro" op Radio 1

Marcel Vanthilt presenteert vanaf maandag 11 maart "Retro" op Radio 1. Hij volgt presentator Luc Janssen op die met pensioen gaat. 

Vanthilt noemt het zelf "zijn favoriete programma" op Radio 1. Voor dit eigenzinnige muziekmagazine zal Vanthilt snuisteren in de muziekgeschiedenis en in het archief van de VRT. "Retro" is van maandag tot donderdag te horen tussen 19 en 20 uur.  Luc Janssen opvolgen noemt hij "een eer en een opdracht".  

"Ik heb hier heel veel zin in", zegt Vanthilt. "Op muzikaal vlak zijn er geen limieten: van rock, over smartlappen, Italiaanse popmuziek, tot new wave en disco... Alles kan. Leuk bovendien om die dan te combineren met fijne verhalen. Ik kijk er naar uit om dit met de samenstellers te maken, dit wordt een geweldige speeltuin." 

Vanthilt presenteerde eerder op Radio 1 al het programma "Closing time" en was ook al te horen op Studio Brussel, maar hij is vooral bekend als tv-presentator ("Tien voor taal", "Villa Vanthilt" en "Ook getest op mensen"). 

Op donderdag 28 februari neemt Radio 1 afscheid van Luc Janssen met een speciale vier uur durende radioshow "In memoriam de Lux".  De luisteraars van Radio 1 kunnen laten weten welk nummer ze graag willen horen om Luc uit te zwaaien. 

Janssen heeft er een lange en gevarieerde carrière opzitten. Hij begon eind jaren 70 bij Omroep Brabant, waar hij het programma "Domino" presenteerde. Eind jaren 80 trok hij naar Nederland waar hij voor 3FM radio maakte. Bij de VRT werkte hij voor Studio Brussel ("Krapuul de Lux", "Select" en "Mish mash"). Op Canvas presenteerde hij het cultuurprogramma "LUX" en hij was ook vaste presentator op festivals als Rock Werchter en Pukkelpop. 

Bekijk hieronder het filmpje waarin Marcel Vanthilt aankondigt dat hij Luc Janssen opvolgt: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen