DRIES LUYTEN

Papieren telefoonboek verdwijnt niet in België, vorig jaar nog 1,4 miljoen verdeeld

Vorig jaar zijn er in België nog 1,4 miljoen telefoonboeken verdeeld. Dat zegt uitgever FCR Media. Hoewel het bedrijf sterk inzet op digitale platformen, heeft het geen plannen om de verdeling van de boeken stop te zetten. In Frankrijk is die beslissing wel gevallen.

Alhoewel velen het produceren van de telefoongids als papierverspilling zien en tegenwoordig iedereen online telefoonnummers zoekt, blijft de papieren versie toch bestaan in België. Vorig jaar zijn er nog 1,4 miljoen verpreid in ons land. De uitgever FCR Media heeft voorlopig geen plannen om daarmee te stoppen. De witte en gouden gids zijn intussen wel samengevoegd en ze zijn alleen nog te verkrijgen op aanvraag. 

De uitgever blijft zich sterk inzetten op digitale platformen, zoals  goudengids.be, dat net een opknapbeurt heeft gekregen. De digitale versie van de gids krijgt elke maand meer dan 4,5 miljoen bezoekers.  

Telefoongids verdwijnt wel in Frankrijk

De uitgever van telefoongidsen in Frankrijk, SoLocal, heeft vandaag  bevestigd dat het eind dit jaar helemaal stopt met de verdeling van de witte gidsen en eind 2020 met de verdeling van de Pages Jaunes.  

Dit jaar werden in Frankrijk nog 9 miljoen gidsen verspreid. In 2007 waren het er nog 57 miljoen. Vorig jaar kondigde SoLocal aan 1.000 van zijn 4.500 arbeidsplaatsen te willen schrappen.

Meest gelezen