Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Producenten "Empire" schrappen Jussie Smollett uit serie na "liegen over homofobe en racistische aanval"

De producenten van "Empire" schrappen de Amerikaanse acteur Jussie Smollett uit de dramaserie. Smollett's personage zal worden verwijderd uit de laatste twee afleveringen van dit seizoen. De acteur wordt beschuldigd van het indienen van een vals politierapport waarin hij beweert slachtoffer te zijn van een homofobe en racistische aanval.

In een verklaring zeggen de producenten van de serie dat de afgelopen tijd "ongelooflijk emotioneel" voor hen was. Ze noemen de aantijgingen van Smollett zeer verontrustend. 

De 36-jarige acteur beweerde eind januari te zijn mishandeld door twee mannen die racistische en homofobe opmerkingen maakten. Volgens de politie van Chicago gaat het echter om een valse verklaring. Het verhaal zou aan alle kanten rammelen, hoewel zijn advocaten dat stellig ontkennen. Smollett is gearresteerd en er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar hem.

Gebakken lucht

De acteur zou door twee mannen zijn overgoten met een chemische substantie en er zou een touw om zijn nek zijn gebonden. Ook werden er racistische en homofobe opmerkingen gemaakt. Al snel zou het om gebakken lucht gaan. De politie vermoedt dat de acteur zelf achter de aanval zat en er voor had betaald, maar waarom is onduidelijk. 

Meest gelezen