Videospeler inladen...

Roeselare deelt gratis "liefdesbomen" uit: "Een boom planten is veel makkelijker dan vegetariër worden"

In Roeselare hebben 600 mensen een gratis "liefdesboom" gekregen. Tot Valentijn konden inwoners van de stad een boom reserveren om thuis te planten.

De boompjes werden uitgedeeld op De munt. Je moest ze wel op voorhand reserveren. Het is een idee van David Demets van "Vzw meer bomen in Roeselare". 

Meest grijze stad van Vlaanderen

Eind vorig jaar was er klimaatswitch, een oproep aan de inwoners van Roeselare om de stad meer klimaatneutraal te maken. David had het idee om meer bomen te planten. "Ik woon al zo'n tien jaar in Roeselare, ik hoor vaak in de media dat wij de meest grijze stad van Vlaanderen zijn." Bomen planten leek hem een eenvoudige oplossing. "Een boom planten is niet zo moeilijk, vegetarisch eten is veel moeilijker voor veel mensen." Hij is ervan overtuigd dat het fijn stof in Roeselare daardoor gaat afnemen: "Bomen doen dat gratis en ze zorgen voor meer zuurstof waardoor de luchtkwaliteit omhoog gaat." 

Bomen uitdelen

Vzw meer bomen in Roeselare werkt daarvoor samen met de stad. Ze delen beuken, elsen en de populaire krentenboompjes uit. Het is de bedoeling dat mensen de bomen in hun tuin zetten en ze niet zomaar op openbaar domein planten.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen