Weer schapen doodgebeten in Peer

Vanochtend zijn twee doodgebeten schapen ontdekt in Wauberg, een deelgemeente van Peer. DNA-onderzoek moet duidelijk maken of het om het werk van een wolf gaat.

Er zijn opnieuw schapen doodgebeten in Limburg, dit keer in Wauberg. "De boswachter heeft een eerste visuele inspectie uitgevoerd", zegt Koen Thijs van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). "Er is ook een derde schaap aangevallen. Dat dier was zwaargewond en een dierenarts heeft het laten inslapen. Het is nu wachten op de DNA-resultaten."

Wauberg ligt vlakbij het schietterrein van Helchteren. En het is geweten dat het schietterrein een onderdeel is van het territorium van de wolven Naya en August. De voorbije weken zijn ook schapen gedood in Lommel en Oudsbergen. Ook daar ging het wellicht om het werk van een wolf.

Meest gelezen