Videospeler inladen...

Zanger R. Kelly geeft zichzelf aan bij politie na officiële aanklacht voor jarenlang seksueel misbruik

R&B-zanger R. Kelly is door een rechtbank in de Verenigde Staten officieel aangeklaagd voor zwaar seksueel misbruik van zeker tien jonge vrouwen de voorbije kwarteeuw. Enkele slachtoffers waren tussen 13 en 16 jaar op het ogenblik van het misbruik. De zanger, bekend van de wereldhit "I believe I can fly", is zichzelf gaan aangeven bij de politie, meldt CNN.

De Amerikaanse ster R. Kelly (52) echte naam Robert Sylvester Kelly, is volgens zijn advocaat "bezweken onder de publieke druk". Kelly sprak niet met de pers toen hij zich ging melden bij de politie in zijn woonplaats Chicago. Kelly heeft alle beschuldigingen altijd ontkend, en blijft dat nu ook doen. Hij wordt zaterdag al in de rechtbank verwacht voor een hoorzitting. De huidige aanklacht zou onder andere gaan over drie minderjarige meisjes, ouder dan 13 maar jonger dan 17.

Tegen Kelly is nu een arrestatiebevel uitgevaardigd op basis van een video waarin te zien is hoe hij seks heeft met een minderjarig meisje, dat zelf zegt dat ze 14 jaar is op het moment van de feiten. Hij riskeert een celstraf van 3 tot 7 jaar.  Er gaan al jarenlang verhalen de ronde over de zanger: hij zou tal van jonge meisjes en vrouwen hebben misbruikt en gemanipuleerd. In de documentaire "Surviving R Kelly" hebben verschillende vrouwen daarover getuigd. 

R. Kelly begon zijn muzikale carrière bij de groep Public Announcement. In 1997 scoorde hij met "I believe I can fly" een monsterhit en een paar jaar later had hij met "If I could turn back the hands of time" opnieuw prijs. Met Usher had hij 12 jaar geleden de hit "Same girl". De voorbije jaren zijn er verscheidene radiostations en streamingdiensten die de muziek van R. Kelly boycotten. Zijn platenlabel Sony heeft hem laten vallen.

Bekijk de beelden uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen