Videospeler inladen...

Adviseur van de paus: "Dossiers over seksueel misbruik vernietigd door de Kerk"

De Kerk heeft dossiers over de daders van seksueel misbruik vernietigd. Dat heeft de Duitse kardinaal Reinhard Marx gezegd tijdens de conferentie in het Vaticaan over seksueel misbruik. Marx is een van de adviseurs van paus Franciscus. 

"De rechten van de slachtoffers zijn met de voeten getreden", aldus Marx. "Dossiers die de verschrikkelijke daden van de verantwoordelijken beschrijven, zijn vernietigd of zelfs nooit opgemaakt. In plaats daarvan is de slachtoffers opgedragen om zich koest te houden."

Kardinaal Marx vindt dat de pogingen van de Kerk om de schandalen te verzwijgen het katholieke geloof in een slecht daglicht zetten. "Het is niet de transparantie die de Kerk schaadt, maar wel het misbruik, het gebrek aan transparantie en de pogingen om alles in de doofpot te steken.

Vanmiddag hebben een vijftigtal slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk actie gevoerd. Ze waren vanuit de hele wereld naar Rome gekomen. De betogers eisen zerotolerantie tegenover seksueel misbruik.

Bekijk hieronder beelden van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen