FOTO: Kyra Gantois (links) en Anuna De Wever (rechts), Greta Thunberg staat naast Macron.

Anuna De Wever en Greta Thunberg ontvangen door Franse president Macron: "Het was een leuk gesprek"

Het Zweedse klimaatmeisje Greta Thunberg en een delegatie van Youth for Climate, onder wie Anuna De Wever, zijn gisteren na hun deelname aan de klimaatbetoging in Parijs ontvangen in het Elysée, de residentie van president Emmanuel Macron. 

Anuna De Wever en Kyra Gantois zijn de drijvende krachten achter Youth for Climate, de beweging van scholieren die elke donderdag op straat komt om te betogen voor een beter klimaatbeleid. Gisteren waren zij in Parijs om deel te nemen aan een klimaatmars van hun Franse leeftijdsgenoten.  

Zij behoorden er samen met de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (foto rechts van Macron) tot de sterren van de dag. Maar het moment suprême beleefden de meisjes na afloop van de mars, toen zij door de Franse president Macron ontvangen werden in het Elysée. 

Leuk gesprek

De meisjes hadden zelf om een ontmoeting gevraagd en waren maar al te blij dat de president hen wou zien. Het onderhoud duurde uiteindelijk maar liefst 2 uur. Volgens Anuna De Wever heeft de president naar hun standpunten geluisterd en na afloop beloofd dat hij contact zou houden. Meer wou ze tegenover onze redactie niet kwijt. "Het was gewoon een leuk gesprek", vatte ze de ontmoeting samen.   

Meest gelezen