Videospeler inladen...

Bart De Wever: "Niet euforisch na oprollen van "Clan Y.", want nog zeker vijf criminele bendes actief"

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) waarschuwt voor euforie na het oprollen van de zogenoemde "misdaadclan Y.". Volgens De Wever zijn er nog "minstens 5 gelijkaardige clans" actief in zijn stad. Dat heeft hij gezegd bij de Antwerpse zender ATV.

Volgens De Wever is het oprollen van de "Clan Y." nog maar het topje van de ijsberg. "Het is spectaculair nieuws geweest, en het is zeker mooi en nuttig, maar er zijn meerdere van dit soort clans actief", aldus De Wever, die eraan toevoegt dat zijn politiediensten die misdaadfamilies ook al "in beeld hebben".

"Er zijn zeker nog een vijftal misdaadfamilies die we met naam en toenaam kennen. En we weten ook waar ze zitten. De waarheid is dat de clan die we hebben opgerold, eigenlijk al op zijn retour was. Dus zeggen dat dit een mokerslag is voor de georganiseerde misdaad in mijn stad: dat is te veel feestelijkheid", meent De Wever. Volgens ATV wil hij laten onderzoeken of de huidige aanpak van de maffiabendes in zijn stad, via een multidisciplinair team, wel goed werkt.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen