Siebe De Voogt

Gaslek in hartje Brugge gedicht: 36 bewoners kunnen weer naar huis

In de Visspaanstraat, in het centrum van Brugge, zijn vannacht 36 mensen geëvacueerd uit hun woning, omdat er een sterke gasgeur hing. Intussen hebben de hulpdiensten het lek gevonden en gedicht en kunnen de bewoners weer naar huis.

Het waren Britse toeristen die gisteravond rond 22 uur een sterke gasgeur opmerkten in de Visspaanstraat in Brugge. Ze belden aan bij een bewoner die daarop de hulpdiensten verwittigde.

Netbeheerder Fluvius en de brandweer konden ook een klein lek opsporen en dichten, maar de gasgeur bleef aanwezig. Daarom werd uiteindelijk 's nachts nog beslist om 36 omwonenden preventief te evacueren. Zij werden ondergebracht in het nabijgelegen Novotel, en nadien in een opvangcentrum van het Rode Kruis in de buurt.

Siebe De Voogt

Deze voormiddag konden de hulpdiensten, na uren zoeken, het gaslek uiteindelijk opsporen. Het lek bleek te zijn ontstaan nadat een gebroken rioolbuis een gasleiding had geraakt. "Ernstig geraakt zelfs, waardoor het gas via de riolering de huizen binnenkwam", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

Intussen heeft Fluvius de lekke gasleiding weer kunnen dichten en ook de gebroken rioolbuis is voorlopig hersteld. "De woningen moeten nu nog wat geventileerd worden, maar de bewoners kunnen weer gewoon naar huis", aldus nog een duidelijk opgeluchte De fauw.

Meest gelezen